wrapper

Kampanjer

Fri och snabb frakt inom Sverige
Vi svarar inom 24 timmar

Oavsett om du planerar att byta ut dina befintliga fönster i ditt hem eller lägenhet, planerar att bygga ditt nya hus, uppstår det alltid en fråga: Vilken typ av fönster ska vi välja? Vad passar bäst? Vilka viktiga egenskaper ska fönstret ha? Vilket material är mer hållbart och tillförlitlig, plast eller trä? Vilka är mer energieffektiva och håller värme inomhus bättre? Vilka är säkrare? Vilka fönster har mindre benägenhet till vittring? Vilka fönster behöver mer skötsel och vilka är helt underhållsfria? På marknaden finns det uppsjö olika produkter som kan vilseleda kunder för att välja ett lämpligt och optimalt alternativ för sina projekt.

Vi vill framhålla tre huvudtyper av fönster och dörrar: Trä, Trä och Aluminium och PVC (plast).

Träfönster och trädörrar – passar perfekt till privata hem, lägenheter och turistobjekt, restauranger, barer och kaféer. Vi producerar olika system av träfönster och trädörrar såsom traditionsfönster. Denna typ av fönster är mycket populära i mellansverige och i norra delen av Sverige. Dessa moderna energifönster finns som in- och utåtgående, vridbara och sidohängda. Hos oss kan du få fönster i olika former, runda och halvrunda, trekantiga eller specialanpassade efter kundens behov. Vid tillverkning av fönster och dörrar använder vi oss av högkvalitativt träslag (furu) och dörrtrösklar är gjorda av lövträslag och behandlas med antiseptiskt träskyddsmedel. Alla våra fönster och dörrar grundmålas med vattenbaserad KRAV-märkt grundfärg från Beckers. Detta gör att vi tillverkar helt ekologiska fönster utan att behöva göra kemikalisk bahandling. Träfönster gör att du kan bevara naturligt träutseende som kan kombineras fint med all slags inredning.

Träfönster och trädörrar med aluminium – lämpar sig bra för privata hushåll och turistobjekt, barer och restauranger och kan också användas på objekt som ligger i aggressiva miljöer, där luftfuktigheten är mycker högre, till exempel inom områden vid fjällälvar.

Träfönster med aluminium - är i princip vanliga träfönster fast med inlägg av aluminiumprofiler på utsidan. Detta skyddar fönster mer effektivt mot miljöpåverkan, ger den mer modernt utseende och förlänger livslängden på dessa produkter. För våra fönster och dörrar har vi i samarbete med det  svenska världsledande bolaget inom produktion av aluminiumprofiler SAPA GROUP utvecklat specialanpassade aluminiumprofiler. Dessa profiler uppfyller alla standarder, behandlas och målas på SAPA-fabriken och på ett säkert sätt monteras fast på våra fönster och dörrar.

Plastfönster och plastdörrar (PVC) - en av mest universella typen av fönster och dörrar. Områden där dessa kan användas är allt från privata hus och lägenheter till komersiella objekt såsom restauranger, hotell, kafeer, barer och på objekt med aggressiv miljö. Vi tillverkar fönster och dörrar av den högkvalitativa världskända profilen REHAU som uppfyller samtliga gällande hårda kvalitetskrav. Vår fabriksanläggning har kapacitet nog att tillverka montrar, in- och utåtgående dörrar och fönster för balkonger och terasser, inner- och ytterdörrar, samt skjutdörrar. Som tillval kan du välja olika glaspaket såsom självrengörande, med hög brandsäkerhet, med solskydd, dekorativa och av säkerhetsglas. Vi har dessutom möjlighet att tillhandahålla fönster i olika färger, du kan välja färg både på ut- och insidan. Våra system för utvidgningsbara- och anslutningsprofiler gör det möjligt för oss att glasa in terrasser, stugor och vinterträdgårdar. Alla våra produkter är CE-märkta. Plastfönster har en längre livslängd i jämförelse med trä.

Varför välja oss?


Företaget Fönstex AB tillverkar, säljer och installerar dörrar och fönster i hela Sverige och i Norge. Vårt huvudkontor och showroom ligger i Stockholm på adressen: Västberga allé 1, 126 30 Hägersten.

Vi har väletablerad logistik i städer såsom: Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Växjö, Halmstad, samt Oslo, Bergen, Trondheim och Kristianstad.

Våra träfönster, trädörrar, Plastdörrar (PVC-dörrar) och PVC-fönster kan du hitta på alla orter i storstockholms kommuner: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Våra fönster är tillverkade av komponenter som tillverkas av sådana världsledande företag såsom: plastprofiler från tyska Rehau, aluminiumprofiler från svenska SAPA, beslag från svenska ASSA, Stoeryd och tyska Hoppe, Winkhaus.

Om oss

Bolaget Fönstex AB tillverkar och erbjuder sina kunder högkvalitativa fönster och dörrar av trä och PVC. Vi har tre produktionslinjer: träfönster och dörrar, träfönster och dörrar med aluminium, plastfönster och dörrar.

Kontakta oss