wrapper

Kampanjer

Fri och snabb frakt inom Sverige
Vi svarar inom 24 timmar

Dörrar

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa dörrar av Trä och PVC. Vi har tre produktionslinjer: Trädörrar, Trädörrar med aluminium och Plastdörrar (PVC).
Vi producerar standard och specialanpassade dörrar i olika former såsom utvändiga, invändiga, Altandörrar, Fönsterdörrar, Ytterdörrar, Skjutdörrar, Balkongdörrar, Innerdörrar, Par- och Enkeldörrar. Vi arbetar även med individuella projekt och står alltid redo för att hjälpa till er med rådgivning för att förverkliga din idé. Om du inte hittar din produkt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Trädörrar

​Att köpa dörrar av trä är både ett trendigt och traditionellt val. De kombinerar exceptionell kvalitét, exemplarisk lyxinredning och överkomligt pris.

​Genom att köpa trädörrar hos oss erhåller du ett bekymmersfritt boende utan obehagliga överraskningar.

​Våra produkter tillverkas av 100 % massivt trä. Vårt företag använder endast virke av högsta kvalitét som genomgår högkvalitativ automatiserad torkning. Modern teknik som används i vår produktion gör det möjligt för oss att lämna garanti på våra produkter. Våra kunder kan vara säkra på att våra produkter kommer att hålla i många år.

Trädörrar passar utmärkt till klassisk inredning och skapar en känsla av stabilitet och soliditet.

Vårt företag tillverkar följande produkter: trädörrar, ytterdörrar av trä, innerdörrar av trä, balkongdörrar av trä m fl.

​Kärnan i vår verksamhet är att tillverka högkvalitativa produkter till ett överkomligt pris.

Vi tycker att, på marknaden, ska det finnas hållbara och estetisk tilltalande produkter till ett lågt pris. Våra produkter har ett tilltalande utseende, lång hållbarhet, miljövänliga samt bidrar med positiv laddning och glädje till våra kunder!

Våra produkter är gjorda av naturlig ek, ​ask​ och tall som växer i de vackraste miljövänliga skogarna.

Den tekniska tillverkningsprocessen startar med virkessågning. Materialet placeras sedan i en torkkammare. Företaget har två torkkammare om 60 kubikmeter och 4 torkkammaren om 10 kubikmeter. Hantering av torkkammare utgörs automatiskt av en elektronisk styrenhet med inställda parametrar för torkning. Virkestorkning utförs i energisparläge, temperaturen höjs inte över 65 grader och virket, periodiskt, fuktas ner.

Tillverkning utförs endast med industriell utrustning vilket garanterar exakthet, hög prestanda och uppfyller säkerhetskraven.

Verktyg är en viktig faktor som kan säkerställa produktens kvalitet. På vårt företag använder vi endast verktygen av allra högsta kvalitet.

Vårt företag har både en lång tradition av träbehandling och tillämpar modern teknik. Den moderna tekniken förbättrar våra produkters kvalitet, säkerhet och hållbarhet.

​​De används främst i konstruktionsdetaljer på våra produkter som tillverkas av laminerat virke MDF/HDF. Dörrpaneler och andra viktiga delar limmar vi fast med hjälp av lameller (tunna trälister). Lameller skärs ut från det bästa virket med jämnt ytmönster. Tjockleken på lister i karmar på färdiga produkter efter flera kalibreringar och poleringar uppgår till 2-2,5 mm. Lamellerna har följande funktioner: ger ytterligare strukturell styvhet i konstruktioner (som förstärkning i armerad betong, förbättrar kvaliteten på produkter för dekorativa ändamål i syfte att bevara enhetlig struktur. Det är givetvis önskvärt att alla dörrar i bostaden, som i vanliga fall brukar bestå av 5 till 8 stycken, såg likadana ut.

Efter ihopmontering av produkten genomgår de kalibrering på slipmaskinen från det kända tyska företaget OTT med en behandlingsnoggrannhet på 0,1 mm.

Läs mer...

PVC Dörrar

Dörrar av PVC (plast)

Dörrprofil skiljer sig från de andra med utökade parametrar i bågen, utrustad med lämplig förstärkning av stål, samt med förstärkta gångjärn. För dessa dörrar lämpar sig handtag såsom push-in med låsfunktion och lås-kagge som man ofta kan se i stora kontorsutrymmen.

Ytterdörrar av plast ger fler möjligheter för arkitekter, designers och kunder att upptäcka fasadens breda kreativa möjligheter. Förutom det måste dörrar tåla konstant belastning, de bör fungera felfritt och skydda huset mot olika väderförhållanden och inkräktare. I enlighet med dina önskemål och designidéer kan plastdörrar vara enkla eller padörrar, i klassisk eller modern utformning med laminerade glasskivor eller med en eller flera sidobalkar. Dessa dörrar är eleganta och lätthanterliga och kommer alla möjliga färger.

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa PVC Dörrar.

Genom att köpa dörrar hos oss erhåller du ett bekymmersfritt boende utan obehagliga överraskningar.

Vid dörrbyte är det viktigt att tänka på dina nya dörrars material. Idag kan du, som ett alternativ till traditionella material, köpa PVC dörrar. Dessa dörrar blir alltmer populära på marknaden och stärker sina positioner bland konkurrenter.

Det är fel att tro att plastdörrar endast är lämpliga i form av balkongdörrar. Idag har användningen av dessa dörrar expanderat kraftigt och det kan förklaras med deras unika egenskaper.

Fördelar med PVC dörrar av plastprofiler från Rehau

Säkerhet och hög hållbarhet vid temperaturförändringar låter dig att använda dessa dörrar på vintern.
Tack vare höghållfast PVC har dörrarna hög ljudisolering. Dörrarnas konstruktion kan behålla sin ursprungliga form och deformeras inte. Detta gör dem till bästa lösningen när det gäller både ytterdörrar och innerdörrar.
Fuktmotstånd – plast deformeras inte efter kontakt med vatten. Detta gör det möjligt att installera PVC dörrar i rum med hög luftfuktighet såsom badrum, pool m.m. Dessutom kan de användas som köksdörrar. Det är lätt att tvätta och rengöra plast.
Metallkonstruktioner har vunnit sympatier hos småhusägare. I privata hus kan man installera PVC dörrar som ingångsdörrar till pool eller garage. PVC dörrar kommer ser bra ut på vindsvåningar eller i paviljonger.

En annan fördel med PVC dörrar är deras förmåga att passa in i olika sorters av inredning. När du väljer en dörr efter din inredning kan du själv bestämma dörrens design. Plast som PVC dörrar görs av kan vara i vilken färg som helst och dörrens sidor kan vartdera ha olika färger. Dörrar kan lamineras och se ut som äkta trä. Du kan även välja tonat eller cotswold glas till dörren.
Ett annat område där PVC dörrar har brett användning är kontor och industrilokaler. Här använder man ofta standardfärger, klassisk design och en mer kraftfull profil.
PVC dörrar kan också användas i medicinska institutioner, förskolor, skolor, pensionat och vårdcentraler. Överallt där det är nödvändigt att ständigt upprätthålla sanitet och hygien.
Det finns flera typer av PVC dörrar vars användning skiljer sig från varandra. Det är ytterdörrar, innerdörrar och balkongdörrar. För tillverkning av dessa dörrar använder man olika profiler och beslag. Dessa dörrar har olika egenskaper och installationsmetoder. Lättast att installera är balkongdörren och svårast att installera är ytterdörren.

Olika typer av PVC dörrar

Ytterdörrar

PVC ytterdörr måste vara säker och ha hög kvalitet eftersom den måste skydda ditt hus från utomstående och ovädret. Detta skydd tillhandahålls vid tillverkningen med hjälp av multimekanism, så kallad trepunktslås. Denna mekanism klämmer dörren tätt på höjden och bredden.
Det finns en uppfattning att plast är mindre tåligt material men PVC dörrar kan konkurrera både med stål och trä eftersom de har ett bra anti-inbrottssystem. På PVC dörrar kan man installera ovanliga lås, såsom speciella fixeringstvärstycken. Förstärkningsprofilen är förstärkt med insluten sektion som placeras i karmen och bågar. För bättre säkerhet och tillförlitlighet kan man placera stålflikar i den yttre profilkammaren som kommer att blockera åtkomst till avstängningsanordningar.

Balkongdörrar

Idag är det mycket populärt med PVC balkongdörrar. Det som skiljer balkongdörren från andra dörrar är att det finns möjlighet att montera fast fönsterbeslag. 2-glas eller 3-glas kasetter garanterar snäv tätning och skydd mot oväder – kyla, vind, drag och buller från gatan.
Det är möjligt att beställa tillverkning av balkongdörrar i olika färger. Med akrylbeläggning kan du lätt ändra på dörrens utseende och anpassa den till din inredning. Exempelvis kan man, på PVC dörrar, applicera speciell film som kan ge din dörr träaktigt utseende.  Det kommer emellertid inte att påverka konstruktionens funktionalitet.
Dessutom kan PVC altandörrar förses med stöldskyddslås, ventilation, persienner eller myggnät. Installationsprocessen, som omfattar avinstallation av den gamla och installation av den nya dörren, kommer inte ta mer än en dag. Denna typ av dörrar kräver minimalt underhåll och har mycket lågt reparationsbehov.

Innerdörrar

PVC innerdörrar kan ses som "gyllene medelvägen" mellan ytterdörren och balkongdörren. Detta gäller både dess tjocklek, kostnad och storlek. Dörrens huvudsakliga funktion är att tjäna som skiljevägg mellan två rum. De viktigaste kraven för PVC innerdörr är därför säkerhet, hållbarhet och ljudisolering. På dessa dörrar kan man även installera olika typer av låssystem och de kan tillverkas i olika färgvariationer. Det finns PVC dörrar av olika typer när det gäller deras öppningssystem: de kan öppnas som vanligt, lutas, glida eller vika sig.

Läs mer...

Innerdörrar

Innerdörrar av trä tillverkade i enlighet med individuella skisser är ett tecken på smak.och extravagans. De skapar privat utrymme, avger värme och komfort till sina ägare. Trä är ett ädelt material, det har en harmonisk struktur, härlig naturlig färg och utstrålar en speciell mjuk ljusglimt.

För oss är det inget problem att tillverka exklusiva innerdörrar i enlighet med individuella designskisser som kommer att beakta alla dina förväntningar fullt ut.

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa Innerdörrar.

Genom att köpa dörrar hos oss erhåller du ett bekymmersfritt boende utan obehagliga överraskningar.

Läs mer...

Ytterdörrar

Under hela tillverkningsprocessen av dörrar genomför vi en heltäckande kvalitetskontroll. Vi granskar noga varje designdel och varje minsta detalj i konstruktionen och matchar dem sedan mot svensk standard och kvalitét. Det rörliga gångjärnet, dörrkarmen, dekorativa element, tillbehör och beslag tillverkas i enlighet med de senaste tekniska standarderna.

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa Ytterdörrar.

Genom att köpa dörrar hos oss erhåller du ett bekymmersfritt boende utan obehagliga överraskningar.

Läs mer...

Trädörr med Aluminium

Chefen på arbetsplatsen brukar alltid tänka på inredning och design i det nya kontoret, denne väljer ut noga tapeter, möbler, färger m.m. Men sällan tilldelar man stor uppmärksamhet på dörrkonstruktioner: ytter- och innerdörrar. Dörrarna är en mycket viktig länk i hemmet och på kontoret. De måste vara tillförlitliga och hållbara, oavsett temperaturförhållanden. Den idealiska lösningen i en sådan situation kan vara en trädörr med aluminiuminlägg.

Genom att köpa fönster hos oss erhåller du ett bekymmersfritt boende utan obehagliga överraskningar.

Läs mer...

Varför välja oss?


Företaget Fönstex AB tillverkar, säljer och installerar dörrar och fönster i hela Sverige och i Norge. Vårt huvudkontor och showroom ligger i Stockholm på adressen: Västberga allé 1, 126 30 Hägersten.

Vi har väletablerad logistik i städer såsom: Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Växjö, Halmstad, samt Oslo, Bergen, Trondheim och Kristianstad.

Våra träfönster, trädörrar, Plastdörrar (PVC-dörrar) och PVC-fönster kan du hitta på alla orter i storstockholms kommuner: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Våra fönster är tillverkade av komponenter som tillverkas av sådana världsledande företag såsom: plastprofiler från tyska Rehau, aluminiumprofiler från svenska SAPA, beslag från svenska ASSA, Stoeryd och tyska Hoppe, Winkhaus.

Om oss

Bolaget Fönstex AB tillverkar och erbjuder sina kunder högkvalitativa fönster och dörrar av trä och PVC. Vi har tre produktionslinjer: träfönster och dörrar, träfönster och dörrar med aluminium, plastfönster och dörrar.

Kontakta oss